Hoe gaan wij om met de coronacrisis?

26 maart 2020

Het zijn rare tijden. De coronacrisis heeft een enorme impact op ons allemaal. Ineens gaan kinderen niet meer naar school en staan we soms in de rij om de supermarkt binnen te mogen. Ook bij Van Gogh notarissen & adviseurs hebben we te maken met de verschillende aspecten van de crisis. Zo werken meer collega’s thuis en hebben wij onze spreekkamers anders ingericht om veilige afstand te kunnen bewaren. Veiligheid voorop, zowel voor onze medewerksters als voor u. Hoe wij dat doen? En wat dat voor u betekent? Wij informeren u hier graag over.

Onroerend goed

Heeft u een huis gekocht of uw huis verkocht en passeert de akte bij ons kantoor? Dan kan de passeerafspraak gewoon doorgaan, mits u klachtenvrij bent natuurlijk. Onze spreekkamers zijn zo ingericht dat we voldoende afstand van elkaar kunnen houden. Ook zorgen we ervoor dat we maar met enkele mensen hoeven deel te nemen aan de afspraak. Zo zijn makelaars even niet welkom en verkopers bij voorkeur met volmacht.

Familierecht

Het wijzigen of opstellen van een testament zijn zaken die ook tijdens deze crisis moeten gebeuren. Zaken die wellicht juist nu moeten gebeuren! Maar misschien bent u al op leeftijd en vind u het niet prettig om de deur uit te gaan. Weet dan dat besprekingsafspraken ook prima virtueel kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld via Skype of Facetime. Laat u uw (klein)kinderen hierbij helpen.

Hetzelfde geldt voor het opstellen of wijzigen van huwelijkse voorwaarden. Neem gerust contact op met ons kantoor om de mogelijkheden te bespreken.
 
Heeft u een verklaring van erfrecht nodig? Bel ons voor het maken van een besprekingsafspraak. We overleggen dan ook op welke wijze we elkaar ontmoeten.

Frankrijknotaris

Nu Frankrijk “op slot” zit, is het voor onze collega’s moeilijk om informatie van Franse notarissen te krijgen. Het kan daardoor zijn dat de afhandeling van uw dossier wat langer duurt dan u van ons gewend bent. Wij vragen u begrip te hebben voor deze uitzonderlijke situatie.

Tot slot

Wij vragen u de richtlijnen van het RIVM te respecteren. Wilt u bijvoorbeeld alleen iets afgeven? Stop de documenten voorzien van uw naam, geboortedatum en telefoonnummer dan in de brievenbus. Het aanleveren van documenten kan vaak ook digitaal. Heeft u vragen of twijfelt u over de mogelijkheden die voor u gelden? Neem gerust contact op met ons kantoor. We denken graag met u mee!