Samen zeker door het leven

Samen verder

Samenwonen

Samenwonen is niet alleen een mooie maar ook een ingrijpende gebeurtenis. Juridisch heeft dit vaak verregaande gevolgen. Veel mensen vinden het maar een ingewikkelde materie en schuiven zaken als deze het liefst voor zich uit. Toch is het belangrijk dat u uw zaken goed regelt. Dat blijkt pas echt als er onverhoopt problemen komen, zoals een scheiding.

Het goed vastleggen middels een samenlevingscontract van uw zaken zorgt er voor, dat u later niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Van Gogh notarissen & adviseurs bekijkt vanuit uw optiek uw situatie, geeft aan wat wettelijk mogelijk is en komt zo samen met u tot een regeling die bij u past.

Huwelijk

Trouwen (huwen) is in een mensenleven een ingrijpende gebeurtenis. Niet alleen emotioneel, ook juridisch heeft dit verregaande gevolgen. Goede afspraken vooraf (huwelijkse voorwaarden) voorkomen veel misère en andere onbedoelde gevolgen als het mis mocht gaan. Partners hebben best wel ideeën over wat aan wie toekomt, maar bij ruzie blijken die ideeën vaak niet meer met elkaar te sporen. Juist daarom is het belangrijk dat vooraf ten overstaan van de notaris de werkelijke bedoelingen van de partners zorgvuldig in kaart worden gebracht.

Huwelijkse voorwaarden en geregistreerd partnerschap

Sluit je voor het trouwen geen huwelijkse voorwaarden, dan trouw je in gemeenschap van goederen. In het kort gezegd wordt dan alles wat je hebt en alles wat je nog zult krijgen gemeenschappelijk.

Wilt u dit niet? Dan moet u dit vastleggen in huwelijkse of partnerschapsvoorwaarden. Er is geen inhoudelijk verschil tussen beide voorwaarden, ze worden hier ‘voorwaarden’ genoemd.

Er zijn veel situaties waarin het verstandig kan zijn om huwelijkse voorwaarden op te stellen. Denk aan kwesties als:

  • grote financiële ongelijkheid tussen partners
  • schulden van één van de aanstaande echtgenoten
  • wens van echtgenoten om financieel onafhankelijk te blijven
  • zakelijke risico’s van (één van) de echtgenoten
  • bescherming familievermogen (erfenissen en schenkingen)
  • bescherming rechten van kinderen uit eerder huwelijk
  • omgangsvormen (social)media

Er zijn allerlei soorten huwelijkse voorwaarden. Het aardige van huwelijkse voorwaarden is dat je alles precies kunt regelen zoals je het wilt hebben en niet vast zit aan een wettelijk standaardsysteem. Voor het wettelijk bekrachtigen van de huwelijkse voorwaarden heeft u een notaris nodig.

 

 

Trouwen

Geregistreerd partnerschap

Samenlevingscontract

Contact

Neem vrijblijvend contact met ons op
Openingstijden

Alle werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur
Maandag na 17.00 uur op afspraak

kantoor St. Willebrord op woensdag gesloten

Inloopspreekuur
Kantoorsluiting

Afspraak maken

Weekend, avond, spoed? Maak een afspraak.

Klik hier om een afspraak te maken
Klik hier om een Skype-afspraak te maken
Vestiging Gemeente Zundert
Meirseweg 13 b
4881 DH Zundert
T: 076 597 2600
Vestiging Gemeente Rucphen
Dorpsstraat 98
4711 NJ St. Willebrord
T: 0165 382 314