Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/public/sites/www.vgogh.nl/wp-content/plugins/types/vendor/toolset/types/embedded/classes/path.php on line 87

Samen zeker door het leven

Samen verder

Samenwonen

Samenwonen is niet alleen een mooie maar ook een ingrijpende gebeurtenis. Juridisch heeft dit vaak verregaande gevolgen. Veel mensen vinden het maar een ingewikkelde materie en schuiven zaken als deze het liefst voor zich uit. Toch is het belangrijk dat u uw zaken goed regelt. Dat blijkt pas echt als er onverhoopt problemen komen, zoals een scheiding.

Het goed vastleggen van uw zaken middels een samenlevingscontract zorgt er voor, dat u later niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Van Gogh notarissen & adviseurs bekijkt vanuit uw optiek uw situatie, geeft aan wat wettelijk mogelijk is en komt zo samen met u tot een regeling die bij u past.

Huwelijkse voorwaarden en geregistreerd partnerschap

Sluit je voor het trouwen geen huwelijkse voorwaarden, dan trouw je in beperkte gemeenschap van goederen. Je trouwt dus nog wel steeds in gemeenschap van goederen, maar daarvan zijn sinds 1 januari 2018 een bepaald aantal zaken uitgezonderd.

Uitgezonderd van de gemeenschap van goederen zijn onder andere erfenissen en schenkingen die zijn ontvangen, deze blijven altijd privé. Ook privé blijft het vermogen wat je had voor je huwelijk.  Wat wel in de gemeenschap van goederen valt, is hetgeen dat al gemeenschappelijk eigendom was, ongeacht de eigendomsverhouding. Dus een woning die voor het huwelijk voor 70% van de ene partner is en voor 30% van de andere, wordt in 1 keer gemeenschappelijk eigendom, ieder voor de helft!